• Olej Jojoba Gold 100% 200ml

Olejek Jojoba - bogactwo minerałów i witamin.

Pojemność
67.90
szt. Do przechowalni
Opinie
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 11.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomat InPost 11.6
Kurier InPost 13
Paczkomat InPost Pobranie 14.6
Kurier DPD 16
Kurier DPD pobranie 21
Dostępność Mało

Olej Jojoba Gold (Simmondsia Chinensis Seed Oil)

Olej jojoba gold, dzięki tłoczeniu w niskich temperaturach zachowuje wszystkie naturalne właściwości. Pozyskuje się go bezpośrednio z nasion krzewu jojoba Simmondsia Chinensis, rosnącego głównie na obszarach pustynnych w Ameryce Południowej, Afryce.

Olej jojoba ma kolor bursztynowy oraz lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu poniżej 7 - 8 st. C matowieje. Olej jojoba posiada unikalną budowę chemiczną, bo tak naprawdę jest woskiem, dzięki czemu ma bardzo przyjemną „suchą” konsystencję.

Olej jojoba zawiera doskonałe i cenne dla zdrowia składniki:

  • Fitosterole i inne makroelementy,
  • Witaminę E,
  • Sole mineralne (selen, cynk, chrom, miedź, jod),
  • Nienasycone kwasy tłuszczowe

Zastosowanie:

Olej Jojoba dzięki właściwościom emoliencyjnym stosowany jest jako składnik kosmetyków dla niemowląt i kobiet w ciąży. Stosowany na ciało kobiet ciężarnych pomoże zapobiec wystąpieniu rozstępów i blizn. Poleca się go w szczególności do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, odwodnionej, z pierwszymi oznakami starzenia się oraz z AZS, łuszczycą i egzemą. 100% naturalny olej jojoba wykazuje działanie przeciwzapalne, regenerujące oraz antybakteryjne. Pomaga zachować równowagę w wydzielaniu sebum, dlatego jest niezwykle pomocny dla osób zmagających się z trądzikiem pospolitym oraz z przetłuszczającą się skórą. Łagodzi podrażnienia i wykazuje działanie przeciwzapalne.

Złoty olej jojoba  jest polecany także do pielęgnacji włosów, zwłaszcza cienkich i słabych. Wzmacnia cebulki oraz nawilża i regeneruje włosy, nadając im zdrowy połysk. Sprawdza się przy swędzącej, podrażnionej skórze głowy oraz łupieżu. Naturalny olej jojoba należy do olejów bazowych, stosowany do masażu twarzy i ciała. Stosowany na paznokcie wzmacnia i regeneruje płytkę, niwelując łamliwość paznokci i ich rozdwajanie się. Olej ten może być stosowany jako samodzielny kosmetyk, a także w połączeniu z innymi olejami lub jako dodatek do gotowych kremów czy peelingów.

Właściwości:

  • Kompleksowo nawilża skórę i ją pielęgnuje, nie pozostawiając tłustego filmu,
  • Zapobiega odwodnieniu się skóry,
  • Może być stosowany jako baza pod makijaż,
  • Chroni przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych,
  • Ujędrnia,
  • Reguluje płaszcz lipidowy skóry,
  • Spowalnia procesy starzeniowe,
  • Łagodzi podrażnienia,
  • Reguluje poziom wytwarzanego sebum,
  • Usuwa nadmiar tłuszczu z powierzchni skóry,
  • Nawilża włosy i je dogłębnie regeneruje,
  • Pomaga w walce z łupieżem,
  • Nawilża skórę głowy,
  • Wzmacnia cebulki włosów.

Sposób użycia:

  • Na twarz: Może być użyty jako środek do demakijażu. Wystarczy nawilżyć nim płatek kosmetyczny i przetrzeć delikatnie skórę. Dla uzyskania lepszego efektu zalecane jest pozostawienie nawilżonego płatka na skórze przez około 2 minuty. Delikatnie wmasować. 
  • Na ciało: Nanieś bezpośrednio na skórę, najlepiej po kąpieli, delikatnie wmasuj okrężnymi ruchami.
  • Włosy: Nanieś niewielką ilość na wilgotne włosy, wmasuj od nasady aż po końce.
  • Skórki paznokci: Wmasuj w skórki, pozostaw do wchłonięcia. 

 

Aby zwiększyć wchłanianie, użyj olejku na wilgotną skórę.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia