• Olej Słodki Migdał 100% 50ml

Olejek Słodki Migdał - bogactwo minerałów i witamin.

Pojemność
17.90
szt. Do przechowalni
Opinie
Ilość w opakowaniu 1 szt.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 11.6
Odbiór osobisty 0
Paczkomat InPost 11.6
Kurier InPost 13
Paczkomat InPost Pobranie 14.6
Kurier DPD 16
Kurier DPD pobranie 21
Dostępność Mało

Olej Słodki Migdał 100% (Prunus Amygdalus Dulcis Oil)

Pochodzący z Azji Środkowej migdałowiec pospolity jest krzewem lub drzewem dorastającym do 10 m wysokości, należącym do rodziny różowatych. Migdałowiec pospolity uprawiany jest przede wszystkim we Włoszech, Hiszpanii, Turcji, Francji, a także na zachodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych w Kalifornii. Roślina ta obradza podłużnymi spłaszczonymi pestkowcami, które mają kruchą skorupkę.

Olej migdałowy pozyskuje się w procesie tłoczenia migdałów, które są owocami drzewa migdałowego. Tłoczenie przebiega w temperaturze ok. 30 stopni Celsjusza, co pozwala na zachowanie wszystkich składników odżywczych w niezmienionej formie. Następnie poddaje się go procesowi rafinacji, w czasie którego usuwane są wszelkie zanieczyszczenia.


Olejek migdałowy to bogactwo minerałów i witamin:

  • Wysoka zawartość witamin A, D, E
  • Witamin z grupy B - zapobiegają występowaniu łojotoku, łuszczenia się skóry, wypadania włosów, występowania trądziku
  • Kwasów nienasyconych, przede wszystkim oleinowego i linolowego
  • wapnia, magnezu, potasu, cynku, sodu, fosforu

 

Zastosowanie:

Olej ze słodkich migdałów może działać jak naturalny emolient, wygładzając oraz nawilżając skórę. Łatwo się wchłania, dzięki czemu nie pozostawia na skórze tłustego filmu i jednocześnie pełni funkcje ujędrniającą. Olej ze słodkich migdałów można stosować zwłaszcza w pielęgnacji cery dojrzałej, suchej i wrażliwej. Poza tym wspomaga usuwanie martwych komórek, regeneruje skórę i ochrania przed szkodliwymi czynnikami. Łagodzi stany zapalne, pomaga skórze wrażliwej i atopowej. Może być zatem stosowany na skórę z problemami, takimi jak łuszczyca czy egzema. Ponadto wykazuje właściwości spowalniające procesy starzenia się skóry. Może być również stosowany przez kobiety w ciąży, ponieważ zapobiega powstawaniu rozstępów i blizn, zwiększając elastyczność skóry. Ze względu na swoją słodką, kojącą woń, olej ze słodkich migdałów popularność zyskał najpierw jako olejek stosowany w aromaterapii w funkcji nośnika do rozpuszczania olejków eterycznych. W efekcie olej migdałowy jest jednym z najczęściej wykorzystywanych produktów do masażu. Zastosowany na włosy zapobiegnie rozdwajaniu się końcówek, zadziała jako odżywka do suchych, łamliwych i zniszczonych włosów. Stosowany do brwi i rzęs stymuluje ich wzrost, a wmasowany w skórki i płytkę paznokci zmniejsza ich kruchość. Olej ten może być stosowany jako samodzielny kosmetyk, a także w połączeniu z innymi olejami lub jako dodatek do gotowych kremów czy peelingów.


Właściwości:

  • dogłębnie oczyszcza skórę,
  • skutecznie nawilża i regeneruje,
  • ujędrnia skórę,
  • chroni naskórek przed niekorzystnym działaniem warunków atmosferycznych,
  • wzmacnia barierę lipidową naskórka,
  • poprawia ukrwienie skóry,
  • opóźnia procesy starzeniowe skóry,
  • wzmacnia włosy i paznokcie,
  • działa przeciwzapalnie,
  • pomaga w walce z cellulitem,
  • ogranicza widoczność blizn i rozstępów

Sposób użycia:

  • Na twarz: Może być użyty jako środek do demakijażu. Wystarczy nawilżyć nim płatek kosmetyczny i przetrzeć delikatnie skórę.
  • Dla uzyskania lepszego efektu zalecane jest pozostawienie nawilżonego płatka na skórze przez około 2 minuty. 
  • Na ciało: Nanieś bezpośrednio na skórę, najlepiej po kąpieli, delikatnie wmasuj okrężnymi ruchami. 
  • Włosy: Nanieś niewielką ilość na wilgotne włosy, wmasuj od nasady aż po końce. 
  • Skórki paznokci: Wmasuj w skórki, pozostaw do wchłonięcia.  

Aby zwiększyć wchłanianie, użyj olejku na wilgotną skórę.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia